آرتروز پا و مچ پا چیست؟
مفصل بخشی از بدن است که در آن دو یا چند استخوان به هم می رسند. مفصل مچ پا جایی است که استخوان درشت نی و نازک نی در ساق پای شما به پای شما متصل می شود. 33 مفصل در پا وجود دارد، اما شست پا شایعترین مفصلی است که به آرتروز آسیب میزند.
مفاصل بدن شما در طول زندگی شما یک چرخه طبیعی آسیب و ترمیم را پشت سر می گذارند. اما گاهی اوقات فرآیندی که بدن شما برای ترمیم مفاصل طی می کند می تواند شکل یا ساختار آنها را تغییر دهد. هنگامی که این تغییرات در یک یا چند مفاصل شما اتفاق می افتد، آرتروز نامیده می شود.
انتهای استخوان های ما در یک سطح سخت اما لغزنده پوشیده شده است که به عنوان غضروف شناخته می شود. این اجازه می دهد تا استخوان ها در مقابل یکدیگر حرکت کنند. استخوان ها توسط رباط ها در جای خود ثابت می شوند. تاندونهایی که به ماهیچهها و استخوانهای ما متصل هستند به ما کمک میکنند تا به اطراف حرکت کنیم.
آرتروز پا و مچ پا باعث آسیب به غضروف می شود که منجر به درد و تورم می شود و گاهی اوقات می تواند به این معنا باشد که استخوان ها در حین حرکت به یکدیگر ساییده می شوند. استئوآرتریت فقط غضروف را تحت تاثیر قرار نمی دهد، بلکه می تواند باعث آسیب به استخوان ها، رباط ها، تاندون ها و پوشش مفاصل آسیب دیده شود.
استئوآرتریت می تواند هر فردی را در هر سنی مبتلا کند، اما در افراد بالای 45 سال شایع تر است. این بیماری در زنان بیشتر از مردان است. خطر ابتلا به آرتروز معمولاً با موارد زیر مرتبط است:
- اضافه وزن یا چاق بودن
- ژنتیک شما، یا اگر یکی از اعضای خانواده شما مبتلا به آرتروز است
- داشتن یک بیماری که مفاصل را تحت تاثیر قرار می دهد، مانند آرتریت روماتوئید یا نقرس.
- آسیب های مفاصل همچنین می تواند احتمال ابتلا به آرتروز را افزایش دهد و این به ویژه در مورد آسیب های مچ پا صدق می کند.
علائم آرتروز پا و مچ پا
- درد و تورم در مفاصل آسیب دیده
- سفتی، به خصوص اگر برای مدتی حرکت نکرده باشید
- مفاصل بزرگتر از حد معمول به نظر می رسند
- برخی از افراد مبتلا به استئوآرتریت هنگام حرکت دادن پاها و مچ پا می توانند صداهای خراش یا خراش را بشنوند. همچنین ممکن است روی پاهای خود احساس بی ثباتی کنید.
- ممکن است در پاهای خود احساس درد داشته باشید، به خصوص اگر به طور خاص فعال بوده اید یا کفش پاشنه بلند می پوشیدید. برخی از افراد نیز در شب در پاهای خود درد دارند.
- در مچ پا، آرتروز میتواند باعث ضعیفتر شدن رباطهای شما شود که میتواند فشار بیشتری بر غضروف وارد کند. همچنین ممکن است متوجه شوید که عضلات اطراف مچ پا به مرور زمان ضعیفتر میشوند و ممکن است راه رفتن یا وزن دادن به مچ پایتان دردناک باشد.
- روند ترمیم در آرتروز می تواند باعث ایجاد خار در لبه استخوان های شما شود. اینها به نام استئوفیت (os-tee-o-fites) شناخته می شوند و شکل مفصل شما را تغییر می دهند. گاهی اوقات استخوان و غضروف می تواند شکسته شده و در داخل مفصل شناور شود که می تواند باعث درد و تورم بیشتر شود.
درمان
هنگامی که آرتروز پا و مچ پا دارید، مهم است که فعال باشید. ممکن است نگران باشید که ورزش علائم شما را بدتر می کند، اما با تقویت عضلات و تاندون ها و تغذیه غضروف مفاصل، وضعیت شما را بهبود می بخشد.
انجام تمرینات ورزشی تحت نظر فیزیوتراپیست یکی از موثرترین راهکارها در مدیریت علائم این بیماری است که در کلینیک فیزیوتراپی شفامهر در ونک ارائه می شود.
سه نوع ورزش وجود دارد که باید سعی کنید انجام دهید:
- تمرینات کششی – که می تواند به حفظ و بهبود دامنه حرکتی مفاصل شما کمک کند.
- تمرینات تقویتی – که به تقویت و حمایت عضلات و مفاصل شما کمک می کند.
- تمرینات هوازی و تناسب اندام، که فقط به معنای هر چیزی است که ضربان قلب شما را افزایش می دهد.
کلمات مرتبط :
آرتروز پا و مچ پا – درمان آرتروز با فیزیوتراپی – بهترین درمان آرتروز